Άχρηστες τροφές στην διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018


 Όσες γυναίκες έχουν βιώσει την μητρότητα και το ταξίδι της εγκυμοσύνης, γνωρίζουν ότι δεν είναι και το ποιο εύκολο πράγμα το να ακολουθούμε μια "καλή" διατροφή. Παρόλα αυτά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχουν και κάποια βασικά στάνταρ που θα έπρεπε αν όχι να απαγορεύονται δια ροπάλου, απλά να περιοριστούν στο ελάχιστο διότι συνήθως περιέχουν ζάχαρη ή υποκατάστατα της ζάχαρης και επεξεργασμένο αλεύρι.

Αυτές οι τροφές είναι οι ακόλουθες:

 
1. Κάθε είδους γλυκαντικό - άσπρη ή σκούρα ζάχαρη (ναι καλά διαβάσατε), σιρόπι, μελάσα - και τα χημικά προϊόντα, όπως η ζαχαρίνη κλπ.

2. Γλυκά και σοκολάτες.
3. Αναψυκτικά, όπως Coca Cola, και χυμοί φρούτων με γλυκαντικά ( ας σκεφτούμε και τι συντηρητικό έχουν μέσα!!).
4. Βιομηχανοποιημένα μπισκότα, κέικ, πάστες, πίτες και μαρμελάδες (ώρα να μάθουν οι μαμάδες μας να φτιάχνουν τα δικά τους)
5. Κομπόστες σε κονσέρβες.
6. Συνθετική κρέμα.
7. Δημητριακά με γλυκαντικά.
8. Παγωτά και γρανίτες με πρόσθετη ζάχαρη.
9. Λιχουδιές που περιέχουν ζάχαρη, όπως το φυστικοβούτυρο, πίκλες, έτοιμες σάλτσες, μαγιονέζα και πολλά άλλα (καλύτερα να διαβάζουμε πάντα τα συστατικά των τροφίμων). Κάποτε, συμβούλευαν τις μαμάδες μας να ΜΗΝ τρώνε φιστίκια ή φυστικοβούτυρο, αλλά οι τελευταίες μελέτες έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης φιστικιών κατά την εγκυμοσύνη και της ανάπτυξης αλλεργιών στο μωρό.

Όπως προείπα, καλό είναι να ελαχιστοποιείται η λήψη αυτών των τροφίμων κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης (φυσικά εξαιρουμένων των λιγούρων) και καμιά φορά ίσως να μας συστήσει ο ίδιος ο γυναικολόγος να καταναλώσουμε κάτι από αυτά, όπως π.χ Coca Cola, όπου κάποιοι υποστηρίζουν ότι βοηθάει στις ναυτίες του πρώτου τριμήνου και στην δυσπεψία.

Βιβλιογραφία: Εγκυμοσύνη(Dr Christoph Lees-Dr Karina Reynolds-Grainne McCartan), Conseption, pregnancy and birth(Dr Miriam Stoppard), Das mami buch (Katja Kesler)


  από Διαμάντω Κ.
Έκπτωση -10% σε όλα τα προϊόντα, με την χρήση του κωδικού "10off"! Δεν ισχύει για προϊόντα που είναι σε προσφορά.

Κωδικός κουπονιού: 10off


Διαβάστε ακόμα:

Δημοσίευση σχολίου

Latest Instagrams

© mamakaipaidi.com. Design by FCD.