12 ιδέες για δώρα, σε μια νέα μαμά

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018


Κάποιος στην οικογένεια ή γενικά στον κύκλο σας, απέκτησε νέο μωράκι και θέλετε να τους επισκεφτείτε. Δεν σκοπεύετε όμως να πάτε με άδεια χέρια, αλλά δεν ξέρετε και τι ακριβώς να πάρετε, πέρα από το κλασικό συνολάκι που θα φορέσει μελλοντικά το βρέφος.
Για αυτό και εγώ παρακάτω σας δίνω μερικές ιδέες για δώρα, που θα φανούν πραγματικά χρήσιμα στους νέους γονείς:

 
1. Συσκευή λευκού ήχου

 Είτε σας έχει μιλήσει η νέα μητέρα ή ο πατέρας για το αν το μωράκι τους έχει προβλήματα στον ύπνο (π.χ κολικούς), είτε όχι, αυτή η συσκευή θα τους φανεί πολύ χρήσιμη, αφού θα τους δώσει την δυνατότητα να κοιμίζουν το μωράκι τους χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

2. Μαξιλάρι θηλασμού Είναι πάρα πολύ χρήσιμο για την νέα μητέρα είτε θηλάζει είτε όχι. Αν θηλάζει είναι γνωστή η χρήση του, αλλά αν όχι και πάλι μπορεί να βάζει το μωράκι της επάνω και να το ταΐζει με το μπιμπερό (ειδικά αν είναι βαρύ και δυσκολεύεται να το κρατάει στα χέρια της). Αργότερα μπορεί να το τοποθετεί επάνω στο κρεβάτι και μέσα να στηρίζει το μωρό (πάντα με επίβλεψη).

3. Ηλεκτρικό θήλαστρο

 Αν η μητέρα θηλάζει και ξέρετε πως πρέπει να επιστρέψει στην δουλειά της, δεν υπάρχει ποιο χρήσιμο δώρο από ένα καλό ηλεκτρικό θήλαστρο. Θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα!

4. Βιβλία για μωρά


 Πηγαίνετε στο βιβλιοπωλείο και ψάξτε για βιβλία με ζωηρά χρώματα και διάφορες υφές. Ακόμα καλύτερα θα είναι αν βγάζει και ήχους (π.χ τα ζώα). Ένα μωρό, ήδη από την 12η εβδομάδα της ζωής του είναι ικανό να αλληλεπιδράσει και να ευχαριστηθεί ένα τέτοιο βιβλίο.

5. Σύστημα ενδοεπικοινωνίας 


Αν ξέρετε καλά το ζευγάρι και γνωρίζετε ότι το μωράκι θα πάει σύντομα σε δικό του δωμάτιο, θα ήταν πολύ χρήσιμο δώρο ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε είτε με απλό ήχο, είτε με παρακολούθηση μέσω κάμερας. Δεν έχουν μεγάλες διαφορές και κάνουν την ίδια δουλειά, οπότε πάρτε αυτό που αντέχει η τσέπη σας.

6. Τούρτα από πάνες


Ναι, όντως είναι μόδα πλέον αυτές οι τούρτες. Λόγω των δύσκολων καιρών όμως είναι και πραγματικά πολύ χρήσιμες. Βγάζουν μια ποσότητα που μπορεί να κρατήσει και μια εβδομάδα!

7. Θήκη για το βιβλιάριο Υγείας


Μην το γελάτε, ακόμα και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό δώρο που έτσι και αλλιώς δεν θα αποφύγει να αγοράσει η νέα μητέρα. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν αν δεν υπήρχαν αυτές οι θήκες! Αν όμως πιάνουν τα χέρια και είστε ικανή, θα εκτιμούσε περισσότερο να της φτιάχνατε μια εσείς!

8. Μουσικό παιχνίδι κούνιας
 Πάντα χρειάζεται! Διαχρονικό και πολύ χρήσιμο, καθώς θα μπορεί να βάζει το μωράκι της στην κούνια και είτε να το νανουρίζει με την μουσικούλα του, είτε να το αφήνει να χαζεύει τα ζωηρά χρώματα και τις αναπαραστάσεις που έχει. Υπάρχουν δυο ειδών, τα κουρδιστά και αυτά που λειτουργούν με μπαταρία. Τα κουρδιστά είναι μεν ποιο "χαριτωμένα" και "κλασσικά", αλλά αυτά που λειτουργούν με μπαταρία δεν θα σταματήσουν ξαφνικά με πιθανό αποτέλεσμα τον εκνευρισμό του μωρού.

9. Καλαθάκι θηλάζουσας

 Αγοράστε ένα ψάθινο καλαθάκι και βάλτε μέσα είδη περιποίησης για μια θηλάζουσα. Αυτά θα μπορούσαν να είναι κρέμα λανολίνης για τις θηλές, επιθέματα στήθους πλενόμενα, σακουλάκια αποθήκευσης μητρικού γάλακτος και αν το αντέχει η τσέπη σας και η άνεσή σας μαζί της, μπορείτε να προσθέσετε και ένα σουτιέν θηλασμού.

10. Υπνόσακος Είτε πλησιάζει ο χειμώνας, είτε είναι ακόμα καλοκαίρι, ο υπνόσακος θα χρησιμεύσει πολύ την νέα μητέρα. Όχι μόνο γιατί μπορεί να είναι κρύο το σπίτι, αλλά και γιατί το παιδί μεγαλώνοντας θα ξεσκεπάζεται και ειδικά αν δεν κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς, θα μένει έτσι μέχρι το πρωί και δεν θα ευχαριστιέται τον ύπνο του. Καλό είναι να αγοράσετε υπνόσακο χωρίς ποδαράκια, ώστε να είναι σε μεγάλο μέγεθος και να μπορεί να το φοράει το παιδί και σε μεγαλύτερη ηλικία.

11. Καλάθι παιχνιδιών

 Ένα ακόμα χρήσιμο δώρο θα μπορούσε να είναι ένα υφασμάτινο-πλενόμενο καλάθι παιχνιδιών, ή ένα σετ με ένα μικρό και ένα μεγάλο. Στην αρχή θα χρησιμοποιεί το μικρό για τις κουδουνίστρες και τα βιβλιαράκια και αργότερα θα τοποθετήσει και το μεγάλο με τα μεγαλύτερα παιχνίδια. Αν σας φαίνεται πολύ "άδειο", μπορείτε να ανοίξετε το μικρό καλάθι, να προμηθευτείτε παιχνιδάκια για 0-3μ και να τα βάλετε μέσα!


12. Σεβαστείτε την λεχώνα
Το καλύτερο δώρο όλων όμως, είναι να σεβαστείτε την λεχώνα και το μωράκι της, ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς καθώς θα την επισκεφτείτε στο σπίτι της!Διαβάστε ακόμα: 
8 συμβουλές για να κοιμάται καλύτερα το μωρό σας
"Tummy time" ή "Μπρούμυτα": Εσείς το κάνετε στο μωρό σας; 
Πότε πρέπει να πάρετε τα πρώτα βιβλία στο μωρό σας;

Copyright © mamakaipaidi.com. Blog Design by SkyandStars.co