Πως θα βοηθήσεις το μωρό σου να περπατήσει;

Σάββατο, 13 Απριλίου 2019


 Η ανάπτυξη ενός βρέφους έχει πολλά στάδια, και ένα απο αυτά είναι και το περπάτημα. Πότε περπατάνε τα μωρά; Ειλικρινά, το κάθε ένα είναι διαφορετικό, κατά έναν μέσο όρο όμως, το κάνουν γύρω στον χρόνο.

Η προετοιμασία τους όμως, ξεκινάει ήδη απο πολύ νωρίτερα. Κάποια μωρά, πρώτα θα μπουσουλήσουν και μετά θα περπατήσουν, ενώ κάποια άλλα θα σταθούν στα ποδαράκια τους κατευθείαν.

Πως μπορούμε όμως εμείς να τα βοηθήσουμε να το κάνουν ποιο εύκολα;

Βρεφικό γυμναστήριο

Είναι ένας καλός τρόπος να προετοιμαστεί το μωρό, ώστε να ανακαλύψει τον καινούργιο του κόσμο. Δεν είναι κάτι που θα κάνει το μωράκι μας άμεσα να περπατήσει, αλλά είναι κάτι που θα του γυμνάσει τα απαραίτητα μέρη του σώματος, τα οποία και θα χρησιμοποιήσει για να σταθεί όρθιο.

Προσπαθώντας να φτάσει τα παιχνιδάκια του, θα μάθει να γυρνάει μπρούμυτα, να τεντώνεται, θα ξεκινήσει να κάθεται, και θα προσπαθεί να κινηθεί ώστε να φτάσει αυτό που θέλει. Οπότε είναι μια πολύ καλή λύση.

Χρησιμοποιούμε ένα χαμηλό τραπέζι ή καναπέ για στήριγμα

Όταν το μωράκι μας περάσει τους 4 πρώτους μήνες της ζωής του, μπορούμε να το κρατάμε όρθιο ώστε να μπορεί να στηριχθεί στα ποδαράκια του.
Για αρχή, μπορούμε να το κρατάμε στον καναπέ, και να του ακουμπήσουμε εκεί τα χεράκια του. Πρώτον θα κάνει και εκείνο το ίδιο κάποια στιγμή, και δεύτερον θα του αρέσει να βλέπει τον κόσμο του απο τόσο ψηλά για πρώτη φορά, με έναν ανέξοδο τρόπο.

Στην πορεία, μπορούμε να αγοράσουμε ένα μικρό τραπεζάκι δραστηριοτήτων, που θα το ωθήσει να σηκωθεί για να παίξει, αλλά θα το κάνει και να θέλει να μείνει όρθιο για να συνεχίσει.

Του φοράμε άνετα ρούχα

Είναι το σημαντικότερο ίσως απο όλα. Πρέπει το μωρό να φοράει άνετα ρούχα μέσα στο σπίτι. Όχι πολύ κολλητά και πολύ ζεστά, για να είναι ευκίνητο. Μπορεί να του φοράμε παπουτσάκια μέσα στο σπίτι, αλλά να μην είναι ψηλά, πχ μποτάκια, για να είναι ελεύθεροι οι αστράγαλοι για κίνηση!

Βάζουμε ένα παιχνίδι για δόλωμα

Ένα αγαπημένο παιχνιδάκι σε μια Α απόσταση, θα είναι ο ιδανικός λόγος να θέλει να μετακινηθεί για να το κατακτήσει.

Μην το πιέζουμε

Είναι το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε. Το κάθε μωράκι είναι διαφορετικό. Άλλα περπατάνε 9 μηνών, και άλλα 12-13 μηνών. Δεν χρειάζεται να το πιέζουμε και να του δείχνουμε την δυσαρέσκιά μας. Αν ωστόσο, βλέπουμε πως το μωράκι μας πλησιάζει στα πρώτα του γενέθλια και δεν έχει κάποια κίνηση για να μπουσουλήσει ή να σταθεί όρθιο, πρέπει να απευθυνθούμε και να το συζητήσουμε με τον παιδίατρο. Εκείνος είναι ο μοναδικός που ξέρει που να μας παραπέμψει.


Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © mamakaipaidi.com. Blog Design by SkyandStars.co