Διαβάζουμε, Μαμά, γιατί θηλάζεις;

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019


Μαμά, γιατί θηλάζεις;

Μια ερώτηση που άκουσα απο την μεγάλη μου κόρη, όταν με είδε να ταΐζω το μωρό. Της φάνηκε πάρα πολύ περίεργο, έμεινε με ανοιχτό το στόμα που λέμε.
Στην αρχή νόμιζε οτι πονάω. Κάθε φορά που έβλεπε την μικρή να πιάνει το στήθος, έβγαζε μια φωνούλα σαν να μου συμπαραστέκεται στον πόνο μου. Πήρε αρκετές ημέρες να καταλάβει πως δεν πονάω! Το μωρό δεν με δαγκώνει, αλλά τρώει.

Μα τι τρώει; Γιατί; Εγώ γιατί δεν τρώω; Αλήθεια έχεις εκεί γάλα; 

Κάθε μέρα οι ίδιες ερωτήσεις, για αρκετούς μήνες. Σιγά σιγά της εξηγούσα όσο ποιο αναλυτικά και κατανοητά μπορούσα αυτό που συμβαίνει μετά τον τοκετό, αλλά στα μάτια της έβλεπα ακόμα την απορία.

Μέχρι που έπεσα πάνω σε αυτό το υπέροχο βιβλίο!
Το διαβάσαμε μια φορά, δυο φορές, τρεις φορές, και ακόμα υπάρχει στο τραπεζάκι του σαλονιού για να το βλέπει και να με ρωτάει διάφορα.

Πρόκειται για ένα πολύ καλογραμμένο βιβλίο, απο τις Νατάσα Δανιήλ (φιλόλογος), Έφη Κουκουτσάκη (μαία), και Μαρία Δανιήλ (παιδίατρος). Η εικονογράφηση είναι απο την ίδια την Νατάσα Δανιήλ, η οποία έχει καταφέρει να αναπαραστήσει όλους τους ήρωες με απλότητα απέναντι στο παιδί.

Στο βιβλίο λοιπόν, εξελίσσεται μια ιστορία. Ένα τετράχρονο αγοράκι έχει την απορία, γιατί η μαμά του θηλάζει το μικρό τους μωρό; Γιατί δεν πίνει γάλα απο το μπιμπερό;
Η εξήγηση έρχεται τόσο απο την οκτάχρονη - μεγαλύτερη αδερφή του, όσο και απο την υπόλοιπη οικογένεια, μέσα απο διαλόγους μεταξύ τους.

Το βιβλίο αυτό, θα έλεγα οτι μπαίνει στην σκέψη του παιδιού. Παρουσιάζει ακριβώς αυτά που θα σκεφτόταν ένα παιδάκι που ζει κάτι παρόμοιο. Μπαίνει στο μυαλό του, και μέσα απο την οκτάχρονη αδερφή, με παιδικό και κατανοητό τρόπο, παίρνει τις απαντήσεις που θέλει.
Εκτός απο όλα αυτά όμως, δείχνει στο παιδί με όμορφο τρόπο, πως μπορεί να βοηθήσει την μαμά του στον θηλασμό. Συγκεκριμένα, γράφει:
"Ο θηλασμός δεν θα κρατήσει για πάντα! Θέλω να κάνετε ησυχία όταν θηλάζω, να μη μαλώνετε και να με βοηθάτε."


Είναι ένας τέλειος τρόπος να εξηγήσουμε στο μικρότερο παιδί μας, τι είναι αυτό που κάνουμε, και γιατί το κάνουμε. Μέσα απο την ιστορία, θα ταυτιστεί με το τετράχρονο αγοράκι, και θα πάρει τις απαντήσεις που αναζητά.

Μακάρι να το είχα βρει νωρίτερα, και να το διάβαζα απο την αρχή στην κόρη μου.

Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Μπορείτε να το βρείτε παρακάτω:
1. Στην σελίδα του facebook
2. Στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, Πολιτεία

Κατάλληλες ηλικίες: 4-10 ετών
Εκδόσεις: Οσελότος

1 σχόλιο:

 1. Αίτηση για δάνειο στη NOVELTY FINANCE (noveltyfinances@gmail.com) με επιτόκιο 3%.

  Είτε θέλετε να δώσετε ώθηση στον τρόπο ζωής σας είτε έχετε ένα απροσδόκητο κόστος για να αντιμετωπίσετε, ένα Δάνειο από τη NOVELTY FINANCE είναι ο οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να γίνει αυτό.

  Το NOVELTY FINANCE είναι ευέλικτο: μπορείτε να δανειστείτε έως και πέντε εκατομμύρια ευρώ (5.000.000,00 ευρώ), με κατάλληλες περιόδους αποπληρωμής που κυμαίνονται από 6 μήνες έως 30 χρόνια. Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη γκάμα προσωπικών δανείων, επιχειρηματικών δανείων, στεγαστικών και στεγαστικών δανείων που μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ταιριάζουν στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και περιστάσεις σας με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

  Τι λαμβάνετε όταν κάνετε αίτηση με το Novelty Finance:
   Άμεση πρόσβαση στα χρήματά σας μετά την έγκριση
   Ανταγωνιστικά επιτόκια
   Ευέλικτοι όροι αποπληρωμής
   Η δυνατότητα αποπληρωμής του δανείου σας πιο γρήγορα
   Εύκολη έγκριση εάν χρειάζεστε επιπλέον χρήματα
   Θα σας δοθεί αρκετός χρόνος για να ξεκινήσετε την αποπληρωμή του δανείου.

  Πώς να εφαρμόσει:
  Η αίτηση για δάνειο είναι γρήγορη και εύκολη!
  Οι επιχειρήσεις ή τα άτομα που ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για δάνειο με τη Novelty Finance που χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, θα πρέπει να ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΝ ΕΝΑ EMAIL στο (noveltyfinances@gmail.com) Ή επικοινωνήστε με την Emily Gibbon στο WhatsApp / Telegram μέσω +447868796107 για περισσότερες πληροφορίες και προφορικές ενημερώσεις. Εφαρμογή .T & C

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © mamakaipaidi.com. Blog Design by SkyandStars.co