Διαβάζουμε Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019


Σήμερα, διαβάζουμε "Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει", απο τους Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη, σε εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου, απο τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Η ιστορία αφορά ένα "μικρό" ποντικάκι που του κλέβει το τυρί ένας "μεγάλος" σκίουρος. Το ποντικάκι απελπίζεται κι κατευθείαν κατηγορεί το μικρό του μέγεθος. Θεωρεί πως αν ήταν ποιο μεγάλο και ποιο δυνατό, ίσως να μπορούσε να κρατήσει το τυράκι του και να μην του το έπαιρνε κανένας.
Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, το ποντίκι μας, γνωρίζει άλλα 5 μεγαλύτερα ζώα, αλλά και ένα μικρότερο απο εκείνο.
Μένει έκπληκτο, όταν το βλέπει να κουμαντάρει έναν τεράστιο ελέφαντα! Αποδεικνύει, πως το μέγεθος δεν μετράει πραγματικά, και πως είναι το ίδιο άξιο και υπολογίσιμο με τα υπόλοιπα ζώα!

Πως γίνεται αυτό;
Θα το βρείτε διαβάζοντας όλη την ιστορία!


Το ποντικάκι έρχεται να δώσει θάρρος απο την ιστορία του σε όλα τα παιδιά. Το μέγεθος δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει στην ζωή μας είναι ο χαρακτήρας. Το πόσο δυνατοί είμαστε σαν άνθρωποι και όχι το πόσο μεγάλο μέγεθος έχουμε. Θεωρώ πως είναι ένα πολύ σημαντικό μάθημα που θα ήθελα η κόρη μου να γνωρίζει.

Είναι η βάση, για να καταρριφθούν οι παιδικές σκέψεις σχετικά με το ποιος είναι ποιο δυνατός.
Μαθαίνουν πως τα επίθετα κοντός, ψηλός, μεγάλος και μικρός, δεν είναι τίποτα άλλο παρά επίθετα, και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσουν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου.

Με άλλα λόγια, είναι ένα βιβλίο, που υποσυνείδητα, αποτρέπει τα παιδιά απο το να κάνουν bulling σε κάποιον άλλον, αλλά και να το δεχτούν οι ίδιοι, και όπως ξέρουμε πολύ καλά, τα παιδάκια που είναι ποιο μικρόσωμα ή ποιο μεγαλόσωμα, γίνονται συχνά στόχοι απο τους άλλους.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε την πολύ όμορφη και ιδιαίτερη εικονογράφηση του βιβλίου, που το κάνει οικείο, άρα και κατανοητό σε όλα τα παιδιά.

Προτείνεται για ηλικίες 3+

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο, εδώΠώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει   

Τι σας προτείνω να διαβάσετε μετά: ➜ Πότε πρέπει να πάρετε τα πρώτα βιβλία στο μωρό σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © mamakaipaidi.com. Blog Design by SkyandStars.co