Δραστηριότητα: Μαθαίνω τον καιρό + δωρεάν εκτυπώσιμο

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019


Σήμερα σας έχω ετοιμάσει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι καρτών (αγαπημένο απο την κόρη μου) για τα παιδάκια σας! Ας μάθουμε τον καιρό!
Θα μπορέσουν μέσα από το παιχνίδι να μάθουν και να αναγνωρίζουν όλα τα καιρικά φαινόμενα! Το παιχνίδι εξελίσσεται σε 3 στάδια, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Πως ξεκινάμε;

✔ Κατεβάζετε το εκτυπώσιμο αρχείο PDF, που θα βρείτε ΕΔΩ
✔ Κόβετε προσεκτικά στο περίγραμμα τις κάρτες
✔ Απλώνετε ένα χαλάκι ή μια πετσέτα για να παίξει επάνω το παιδί (εγώ έβαλα τσόχα)


Τρόποι που μπορείτε να παίξετε:

Στάδιο Ι - Η πρώτη επαφή με τα καιρικά φαινόμεναΣυνήθως τα παιδιά μπορούν να αναγνωρίσουν τα ποιο βασικά καιρικά φαινόμενα, όπως την λιακάδα, την συννεφιά και την βροχή.

✔ Στο πρώτο στάδιο, απλώνουμε όλες τις κάρτες μπροστά του, διαβάζοντας την λεζάντα τους και εξηγώντας με λίγα λόγια το καιρικό φαινόμενο που έχουμε. Μπορούμε να το κάνουμε ξανά και ξανά, μέχρι να αρχίσει να αναγνωρίζει.
✔ Στη συνέχεια, και αφού είμαστε σίγουροι πως τα έχει απομνημονεύσει, του κάνουμε ερωτήσεις για να μας υποδείξει την σωστή κάρτα.


Στάδιο ΙΙ - Αντιστοίχιση 


Ποιο είναι το νόημα αυτού του σταδίου;
Είναι η καλύτερη αφομοίωση των φωτογραφιών. Καμιά φορά για παράδειγμα, θα είναι ίσως δύσκολο να ξεχωρίσει τον ανεμοστρόβιλο από τον υδροστρόβιλο. Κάνοντας αντιστοίχιση ξανά και ξανά, θα βοηθήσει τον εγκέφαλό του να το απομνημονεύσει καλύτερα.
✔ Απλώστε ξανά τις κάρτες με τις φωτογραφίες και τις λεζάντες
✔ Αφήστε δίπλα του τις κάρτες με τις φωτογραφίες
✔ Αφήστε το να τις αντιστοιχήσει


Στάδιο ΙΙΙ - Αναγνώριση 


Αυτό το στάδιο απευθύνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες, που ήδη γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση. Αφού πλέον το παιδί μας έχει μάθει να αναγνωρίζει όλα τα καιρικά φαινόμενα, πρέπει να το βοηθήσουμε να τα γράφει και σωστά.
✔ Δείξτε του μια φορά τις κάρτες με τις φωτογραφίες και τις λεζάντες
✔ Απλώστε τις κάρτες που έχουν μόνο φωτογραφίες
✔ Αφήστε δίπλα του τις κάρτες με τις ονομασίες του φαινομένου
✔ Αφήστε το να αντιστοιχήσει


Extra tip ⤵
Κάθε πρωί που το παιδί σας ξυπνάει, ωθήστε το να αναγνωρίσει τον καιρό που έχει έξω. Όταν έρθει η στιγμή να παίξετε με τις κάρτες, ρωτήστε το να σας δείξει την κάρτα που απεικονίζει τον καιρό!


Ελπίζω να σας αρέσει!
Θα χαρώ πολύ να μου αφήσετε σε σχόλια την άποψή σας, αν το παίξατε, και αν σας άρεσε! 

1 σχόλιο:

  1. Στο έγραψα και στο instagram, πραγματικά μου φάνηκε πανέξυπνη ιδέα, και όλες σου οι κατασκευές είναι πολύ καλές και απίστευτα επιμορφωτικές για τα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Copyright © mamakaipaidi.com. Blog Design by SkyandStars.co