Παιδιά με ισχυρό χαρακτήρα: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς.

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018


Το να είσαι γονιός ενός παιδιού με ισχυρό χαρακτήρα, είναι σκληρή δουλειά! Νιώθεις πως δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μετατρέψεις αυτό το μικρό "τερατάκι" σε ένα ήσυχο και υπάκουο αγγελούδι. Καμιά φορά, ίσως να αισθάνεσαι και ντροπή. Είσαι συνεχώς εξαντλημένη και νευρική, καθώς ξέρεις πως και η σημερινή ημέρα θα είναι μια ακόμα δοκιμασία. Κάθε πρωί ελπίζεις πως η σημερινή μέρα θα είναι απλά.. ποιο ήσυχη!

Έχεις διαβάσει όλα τα βιβλία για την ψυχολογία του παιδιού, έχεις περάσει ατελείωτες ώρες στον υπολογιστή σου, ψάχνοντας το γιατί και έχεις δοκιμάσει όλες τις μεθόδους που σου είπαν οι γύρω σου.

Αλλά μην αγχώνεσαι τόσο, για 3 βασικούς λόγους:

1. Πιθανόν αναθρέφεις έναν γεννημένο ηγέτη!

Τα παιδιά με ισχυρό χαρακτήρα, γίνονται καλοί ηγέτες στην μετέπειτα ζωή τους. Είναι αυτοί που πάνε ενάντια σε όλα και χαράζουν τον δικό τους δρόμο. Η ανατροφή ενός τέτοιου "ηγέτη" απαιτεί γερή υπομονή! Και όχι απλή καθοδήγηση, αλλά ειδική καθοδήγηση.
Εσωτερικά, νιώθει πολύ ισχυρά συναισθήματα, έχει έντονες σκέψεις και ιδέες που συνεχώς στροβιλίζονται γύρω του, χωρίς να ξέρει πως να τις διαχειριστεί.
Το να αναθρέψεις ένα παιδί - ηγέτη, σημαίνει ότι αυτός ο ηγέτης έχει ανάγκη από εσένα περισσότερο από όσο νομίζεις, ή από όσο θα ήθελε να δείχνει! Αλλά στην πραγματικότητα, η μόνη δουλειά που έχεις να κάνεις, είναι να βάλεις γερά θεμέλια, ώστε πάνω σε αυτά το παιδί σου να μπορέσει να αναπτύξει της ηγετικές του ικανότητες και να τις χρησιμοποιήσει με τον σωστό τρόπο στην ζωή του.

2. Δεν χρειάζεται να απολογείσαι

Εφόσον το παιδί σου δεν βλάπτει με κάποιον τρόπο, κάποιο άλλο άτομο, τότε δεν είναι ανάγκη να ζητάς συνεχώς συγνώμη επειδή απλά μίλησε δυνατά και δεν υπάκουσε στο "όχι" σου. Δεν χρειάζεται κάθε φορά που το παιδί σου κλαίει στο πάτωμα επειδή θέλει να του αγοράσεις κάποιο παιχνίδι, εσύ να κοιτάς τριγύρω και απλά να ζητάς συγνώμη. Ούτε χρειάζεται να ζητάς συγνώμη, επειδή κάνατε φασαρία σε ένα μαγαζί και δεν αφήσατε τον κόσμο να ψωνίσει. Εκείνοι παιδιά δεν έκαναν νομίζεις; Δεν γνωρίζουν πως είναι να αναθρέφεις ένα παιδί;

3. Δεν είναι άσχημο να έχεις ένα ισχυρό παιδί

Όταν θα βρίσκεσαι στο ασανσέρ και το παιδί σου θα κλαίει στα πατώματα, σκέψου ότι τα ισχυρά παιδιά θα σε έχουν καθησυχασμένη στο μέλλον.
Το παιδί σου θα είναι αυτό που θα πει όχι στο ποτό, σε ένα πάρτι γυμνασίου. Το παιδί σου είναι αυτό που θα αποτρέψει έναν φίλο του να οδηγήσει υπό την επήρεια αλκοόλ και θα του σώσει την ζωή. Το παιδί σου είναι αυτό που θα έχει την ικανότητα να ξεκινήσει μια μικρή επιχείρηση και να την αναπτύξει.
Ένα τέτοιο παιδί έχει τεράστιες αρετές. Απλά μην ανησυχείς και άφησέ τες να λάμψουν!


Αν σου άρεσε το άρθρο μου, ή θέλεις να προσθέσεις και εσύ την δική σου εμπειρία ή συμβουλή, θα χαρώ πολύ να μου αφήσεις ένα σχόλιο! Απαγορεύεται η αντιγραφή του άρθρου και των φωτογραφιών. Αν σου άρεσε και το θέλεις στην σελίδα/blog σου, παρακαλώ να επικοινωνήσεις μαζί μου στο info.mamakpaidi@gmail.com 

 Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © mamakaipaidi.com. Blog Design by SkyandStars.co