4 Συμβουλές για να φεύγετε απο το σπίτι στην ώρα σας!

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018


Τα πράγματα συνήθως ξεκινάνε κάπως έτσι...
Ταΐζεις το μωρό, του αλλάζεις την πάνα και ταυτόχρονα φωνάζεις στο μεγαλύτερο παιδάκι σου να κάνει την ανάγκη του στο γιογιό και να φορέσει το εσώρουχό του, τις κάλτσες του, τα παπούτσια του, το μπουφάν του.. 


Το παρακαλάς περίπου 10 φορές να μπει στο καρότσι του, και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά εσύ ψάχνεις να βρεις τα γυαλιά σου! Αμέσως μετά όμως συνειδητοποιείς πως δεν χρειάζεσαι γυαλιά διότι έξω έχει συννεφιά. Βάζεις τα παπούτσια σου και το μπουφάν σου και μετά από σχεδόν μια ώρα είστε έτοιμοι να φύγετε από το σπίτι!

Αυτό συμβαίνει σε εμένα και νομίζω σε όλες τις μαμάδες -τουλάχιστον στις περισσότερες. Παρακάτω όμως σας δίνω 5 δοκιμασμένες συμβουλές που θα κάνουν την αναχώρησή σας ευκολότερη:
 

1. Ετοιμάστε αυτά που πρέπει να κουβαλάτε, από το βράδυ
Ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο στο να τρέχουμε γύρω γύρω στο σπίτι ψάχνοντας που βρίσκονται όλα αυτά που θέλουμε να πάρουμε μαζί μας, και μετά χρειαζόμαστε άλλο τόσο για να ετοιμάσουμε τα παιδιά. Για αυτό λοιπόν, μπορούμε να αφιερώσουμε 10 λεπτά το βράδυ που τα παιδιά θα κοιμούνται, ώστε να ετοιμάσουμε την τσάντα του μωρού και να βγάλουμε τα ρούχα που θα φορέσουν τα παιδιά και εμείς!


 2. Βάλτε τα πράγματα δίπλα στην πόρτα εξόδου
Βγάλτε τα παπούτσια που θα φορέσετε όλοι δίπλα στην πόρτα για να μην τα ψάχνετε τελευταία στιγμή. Είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία να βρείτε το ποια παπούτσια θα ταιριάζουν με τα ρούχα που διαλέξατε. Οπότε γλιτώστε αυτήν την διαδικασία το πρωί, κάνοντάς την από βραδύς.

3. Βρείτε μια καθημερινή ρουτίνα που να σας ικανοποιεί
Αν υπάρχει ένα πράγμα που βοηθάει την κατάσταση με τα παιδιά, αυτό είναι η ρουτίνα. Κάθε μέρα είναι στάνταρ η ώρα που τα παιδιά θα φάνε ή θα ξεκουραστούν. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγονται και οι "γκρίνιες" και ειδικά σε δημόσια μέρη οπού όλοι σε κοιτάνε.

4. Μην βγείτε από την ρουτίνα σας
Τα παιδιά -ειδικά τα μικρότερα- είναι ποιο ήρεμα όταν ακολουθούν κάθε μέρα τη ίδια ρουτίνα. Ξέρουν τι να περιμένουν, και πως να το ολοκληρώσουν σωστά -αφού το κάνουν κάθε μέρα. Άρα από μόνο του γίνεται πολύ ποιο εύκολο να φύγετε από το σπίτι, όταν τα παιδιά έχουν ικανοποιήσει τις ανάγκες της ρουτίνας τους και είναι χαλαρά.

Ας μην έχουμε όμως ψευδαισθήσεις, η ζωή με τα παιδιά δεν θα είναι ποτέ "προγραμματισμένη". Απλά με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνεται κατά πολύ η διαδικασία "φεύγω από το σπίτι". Υπομονή και κάποια στιγμή όλα θα ηρεμήσουν από μόνα τους!Copyright © mamakaipaidi.com. Blog Design by SkyandStars.co