Ποιοι είναι οι κανόνες ασφαλείας για το βρεφικό δωμάτιο;

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018


Ήρθε η στιγμή που το μωράκι σας μεγάλωσε και έφτασε η στιγμή να μεταφερθεί στο δικό του δωμάτιο. Είμαι σίγουρη ότι το έχετε ήδη έτοιμο από πριν, αλλά είστε σίγουροι πως έχετε τηρήσει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας;
Παρακάτω σας έχω συγκεντρώσει αυτά που θεωρώ πως πρέπει να υπάρχουν απαραίτητα:

1. Φωτάκι νυκτός
Θα βοηθήσει για να μπορείτε να ελέγχετε το παιδί το βράδυ, χωρίς να χρειαστεί να το ενοχλείτε στον ύπνο του.

2. Συσκευή ενδοεπικοινωνίας
Είναι μια "χρυσή" κατά την γνώμη μου συσκευή, η οποία θα σας επιτρέπει να ελέγχετε ανά πάσα ώρα και στιγμή το μωράκι σας, είτε κοιμάται, είτε παίζει με τα παιχνιδάκια το. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και με απλό ήχο, αλλά και με κάμερα (το συστήνω).

3. Θέση κρεβατιού
Το βρεφικό κρεβάτι να είναι πάντα μακριά από τα παράθυρα. Το παιδί ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκαρφαλώσει, ακόμα και αν ακόμα μόλις που μπουσουλάει!

4. Τοποθετήστε θερμόμετρο δωματίου
Είναι πολύ χρήσιμο, καθώς έτσι θα μπορείτε να ελέγξετε μη τυχόν και ανεβεί πολύ η θερμοκρασία ή το αντίθετο, με κίνδυνο να πάθει το μωρό θερμοπληξία ή να αρρωστήσει.

5. Ειδικά προστατευτικά στις γωνίες
Αυτό φυσικά ισχύει και για ολόκληρο το σπίτι, όχι μόνο για το βρεφικό δωμάτιο.

6. Εξαφανίστε τα μικρά αντικείμενα
Ξέρω ότι όταν είσασταν έγκυες, αγοράζατε πολλά όμορφα πραγματάκια για το μωρό σας, αλλά πλέον πρέπει να σκεφτείτε αν μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί τους. Αυτά μπορεί να είναι από είδη περιποίησης μέχρι μικρά διακοσμητικά για το δωμάτιό του, που μπορεί να σπάνε εύκολα ή να είναι τόσο μικρά που να χωράνε στο στόμα του.

7. Βάλτε ασφάλειες στις μπαλκονόπορτες
Είναι πολύ σημαντικό. Δεν θέλετε να δείτε μια μέρα το μωρό σας να σας χαιρετάει από το μπαλκόνι, ειδικά αν οι μπαλκονόπορτες είναι συρόμενες. Μια φορά αρκεί να την ξεχάσετε ανοιχτή, αλλά και πάλι δεν ξέρετε πότε το παιδί θα μπορεί να την φτάσει. Ήδη στην ηλικία του 1ος έτους θα μπορεί αν όχι να περπατάει, να στηρίζεται τουλάχιστον μόνο του στα πόδια του. Δεν θα σας προειδοποιήσει όμως για το πότε θα φτάσει το χερούλι της μπαλκονόπορτας. Υπάρχουν πολλές τέτοιες ασφάλειες στο εμπόριο και ειδικά στο ίντερνετ.

8. Χνουδωτά αρκουδάκια
Το ποσοστό θανάτου από ασφυξία με αυτά τα αρκουδάκια είναι μεγάλο, για αυτό θέλει προσοχή. Είναι πολύ όμορφα, το ξέρω, αλλά όταν βάζετε το μωρό στο κρεβάτι είναι καλύτερα να τα αφαιρείτε! Ακόμα και αν κρατήσετε μέσα ένα, για να το έχει αγκαλιά το παιδί σας, μετά από λίγη ώρα που θα κοιμηθεί βγάλτε το ή τουλάχιστον ελέγχετέ το συχνά!

Ακόμα και αν τηρείτε με ακρίβεια αυτούς και ίσως και άλλους κανόνες, θα πρέπει πάντα να ελέγχετε τον χώρο συνεχώς. Αν οι ασφάλειες χαλάσουν (θα γίνεται συχνά) πρέπει να τις αντικαταστήσετε, και αυτό θα γίνεται μέχρι μεγάλη ηλικία που πλέον θα μπορεί το παιδί να τις βγάζει μόνο του και δεν θα υπάρχει νόημα να τις έχετε. Σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος, συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας, μόνο εκείνος μπορεί να σας καθοδηγήσει.

Copyright © mamakaipaidi.com. Blog Design by SkyandStars.co