Τι είναι το Dream Feed και πως να το εφαρμόσεις.

Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018Είσαι και εσύ από τις μαμάδες που εύχονται να μπορούσαν να κοιμηθούν ολόκληρο το βράδυ; Ή έστω το μισό; Σου έχω τον τρόπο, γνωστό και ως "dream feed", δηλαδή τάισμα την ώρα που το μωρό κοιμάται. Το εφαρμόζω αυτήν την στιγμή και μπορώ να πω πως έχει μεγάλη επιτυχία. Τυπικά, το συγκεκριμένο τάισμα γίνεται κοντά στις 10-11 ή όποτε πας να ξαπλώσεις.

 
Πως λειτουργεί.
Αν θέλεις να ταΐσεις με αυτόν τον τρόπο το παιδί σου, πάρε το αγκαλιά προσεκτικά να μην το ξυπνήσεις και βάλτο στο στήθος ή δώσε του το μπουκάλι (ανάλογα τον τρόπο ταΐσματος).
Είναι πολύ σημαντικό όταν θα το κάνεις αυτό να τηρήσεις κάποιους κανόνες όπως να μην ανάψεις καθόλου φώτα, ή να μην είναι ώρα να του αλλάξεις την πάνα. Μόλις ολοκληρώσεις το τάισμα, επέστρεψε το ξανά στην κούνια του και βγες από το δωμάτιο.
Μπορεί να είναι αποτελεσματικό για τα περισσότερα παιδιά -ευτυχώς-, αλλά σε κάποια άλλα δεν "πιάνει". Ενώ τα πρώτα θα κοιμηθούν όλο το βραδύ και θα ξαναξυπνήσουν για το πρωινό τους τάισμα, τα δεύτερα θα ξυπνήσουν σε 2-3 ώρες ξανά -χορτασμένα- και δεν θα ξανακοιμηθούν εύκολα. Δηλαδή ή που θα καταφέρεις να κοιμηθείς ή θα ξενυχτήσεις τελείως.

Από ποια ηλικία εφαρμόζεται;
Το "dream feed" μπορεί να ξεκινήσει μετά από τις πρώτες εβδομάδες την γέννησης. Μην το εφαρμόσετε νωρίτερα, καθώς τις πρώτες εβδομάδες είναι σημαντικό το μωρό να τρώει συνέχεια και να ανακτήσει ένα συγκεκριμένο βάρος. Οπότε θεωρώ πως μια καλή ηλικία είναι από τους 2,5-3 μήνες και έπειτα και μετά από συζήτηση με τον παιδίατρο. 
Επίσης, όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να πιάσει αυτή η τεχνική, καθώς το στομαχάκι του θα είναι ποιο μεγάλο και θα μπορεί να αποθηκεύσει το γάλα που θα χρειαστεί για ολόκληρο το βράδυ.

Ελπίζω να σε βοήθησα με αυτήν την τεχνική. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική στην εφαρμογή της για να έχεις και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σου εύχομαι καλή επιτυχία!  
 
Απαγορεύεται η αντιγραφή του άρθρου και των φωτογραφιών. Αν σου άρεσε και το θέλεις στην σελίδα/blog σου, παρακαλώ να επικοινωνήσεις μαζί μου στο info.mamakpaidi@gmail.com
Copyright © mamakaipaidi.com. Blog Design by SkyandStars.co