Βρες την ισορροπία σου με 6 απλά βήματα.

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018Ισορροπία. Είναι δυνατόν να υπάρχει όταν είσαι μητέρα; Εγώ προσωπικά πιστεύω πως υπάρχει.
 

Έχω συνειδητοποιήσει πως όταν συγκεντρώνομαι σε βραχυπρόθεσμους στόχους, τους πετυχαίνω ποιο εύκολα γιατί είμαι ποιο συγκεντρωμένη σε αυτούς.

Ποτέ δεν θα μας φτάνουν οι ώρες τις ημέρας. Πάντα θα θεωρούμε πως είναι λίγες, αφού συνήθως κάτι μένει για την επόμενη ημέρα.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε, πως για να καταφέρουμε κάτι, πρέπει να βρίσκουμε χρόνο για τις δραστηριότητες που είναι σημαντικές για εμάς. 


Αυτό με οδήγησε και σε αυτήν την στρατηγική. Αν ψάχνεις και εσύ να βρεις την ισορροπία σου, ίσως αυτά τα βήματα να σε βοηθήσουν.

1. Συγκεκριμένος στόχος
Διάλεξε έναν συγκεκριμένο στόχο για την εβδομάδα. Ίσως αυτήν την εβδομάδα να αναζητήσεις ιδέες για το καθημερινό σας μενού. Ή ίσως αυτή την εβδομάδα να έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο και να σκοπεύεις να ασχοληθείς περισσότερο με τα παιδάκια σου.

2. Φτιάξε μια λίστα
Φτιάξε μια λίστα με αυτά που πρέπει να κάνεις. Σου δίνω ορισμένες ιδέες:

 • Άσκηση
 • Εργασία και υποχρεώσεις
 • Χρόνος με τα παιδιά
 • Πνευματική ανάπτυξη
 • Χρόνος με τον σύζυγο
 • Σχεδιασμός εβδομαδιαίου μενού
 • Καθάρισμα
 • Χρόνος με τις φίλες σου
 • Εθελοντικές υποχρεώσεις
 •  
   
Περιόρισε τις επιλογές σου σε 3-6 την εβδομάδα.

3. Προγραμμάτισε τα καθημερινά σου καθήκοντα
Τώρα που έφτιαξες την λίστα σου, προγραμμάτισε κάθε τι που πρέπει να κάνεις σε συγκεκριμένες ημέρες. Τα καθήκοντά σου δεν χρειάζεται να σου τρώνε και όλη την ημέρα. Αν για παράδειγμα η άθληση είναι σημαντική για εσένα, αφιέρωσε 20-30 λεπτά κάθε ημέρα.

4. Προγραμμάτισε την εβδομάδα σου
Με τον παραπάνω τρόπο προγραμμάτισε τα σημαντικά πράγματα που έχεις να κάνεις όλη την εβδομάδα.

5. Πήγαινε σύμφωνα με το πρόγραμμα που έφτιαξες
Όσο σημαντικό είναι να φτιάξεις το πρόγραμμά σου, άλλο τόσο είναι και να το ακολουθήσεις. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαντάζεσαι. Θα πρέπει να ξέρεις να διαχειρίζεσαι πολύ σωστά τον χρόνο σου, αλλά σιγά σιγά θα γίνει μια συνήθεια.

6. Ανέλαβε δράση
"Διασκέδασε" σβήνοντας καθήκοντα από την λίστα σου. Εγώ φτιάχνω ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα και σβήνω κάθε μέρα αυτό που έχω καταφέρει. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα της ικανοποίησης που παίρνω όταν ανατρέχω στις προηγούμενες ημέρες κι βλέπω πόσα πράγματα έχω κάνει. Ακόμα και αν είναι μικρά και εύκολα.


Εύχομαι να σε βοηθήσουν τα παραπάνω βήματα να έχεις μια ποιο ήρεμη καθημερινότητα.  
Αν θέλεις να προσθέσεις και εσύ κάποιο, μπορείς να το σχολιάσεις ποιο κάτω!
Αν δοκίμασες τα παραπάνω, γράψε μου τι αποτέλεσμα είχες, για να το διαβάσουν και άλλες μαμάδες!

 Απαγορεύεται η αντιγραφή του άρθρου και των φωτογραφιών. Αν σου άρεσε και το θέλεις στην σελίδα/blog σου, παρακαλώ να επικοινωνήσεις μαζί μου στο info.mamakpaidi@gmail.com

Copyright © mamakaipaidi.com. Blog Design by SkyandStars.co