Η Μπαλού έχει θυμώσει - Εκδόσεις Διόπτρα

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το βιβλίο. Είναι από τα αγαπημένα μας.. Τα πολύ αγαπημένα μας όμως. Είναι από αυτά τα βιβλία που αγοράζεις και χαίρεσαι, γιατί ξέρεις ότι μέσα από αυτά θα μάθεις χρήσιμα πράγματα στο μικρό σου.

Θέλεις η εικονογράφηση του Thierry Manes που είναι υπέροχη, ή οι λέξεις που από πίσω κρύβουν πάντα ένα νόημα;

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή!


Η συγγραφέας του βιβλίου Louison Nielman, είναι Γαλλίδα κλινική ψυχολόγος και αυτό είναι το ψευδώνυμό της. Η αγάπη της για το γράψιμο ξεκινάει από την παιδική της ηλικία, για αυτό και αποφάσισε να συνδυάσει το επάγγελμά, με το μεγάλο της πάθος. Της αρέσει η αφήγηση και το κουκλοθέατρο! Στόχος της είναι να κάνει τα παιδιά και τους εφήβους να μπορούν να ονειρεύονται!
||Πηγή: Gautier Laungereau||

Είναι ένα βιβλίο που από μόνο του τραβάει το παιδί να θέλει να το διαβάσει. Τόσο τα χρώματα, όσο και η γλυκύτατη Μπαλού θα το μαγέψουν σίγουρα.Ξεκινάει με την Μπαλού να είναι ήδη θυμωμένη! «Η μαμά της δεν της πήρε το γλειφιτζούρι που ήθελε» -> Μια καθημερινή μάχη για τις περισσότερες μαμάδες. Βάζει στο παιδί την έννοια του «είμαι θυμωμένη». Άρα κατευθείαν το παιδί παίρνει το αναγνωριστικό πως όταν νιώθει έτσι είναι θυμωμένο! Νιώθει θυμό! Εκφράζει θυμό!

Στη συνέχεια, βλέπουμε τεχνικές που αν τις κάνει το παιδί θα το βοηθήσει να χαλαρώσει. Τις εξηγεί όσο ποιο αναλυτικά γίνεται και είναι τόσο μα τόσο απλές. Η κόρη μου συνεχώς τις κάνει όταν θυμώνει ή όταν βλέπει εμένα θυμωμένη.

Κλείνει με tips -πολύ χρήσιμα- για τους γονείς, σε μια ενότητα που ονομάζεται «Συμβουλές για γονείς». Από το «γιατί» να διαβάζεις βιβλία στο παιδί σου, μέχρι το «πως» να τα διαβάζεις. Πάρα πολύ βοηθητικά, ειδικά αν είσαι νέος γονιός και μόλις ξεκινήσατε να μπαίνετε σε αυτόν τον παραμυθένιο κόσμο!Τι γίνεται όμως με την ιστορία;

Όπως προείπαμε, η πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι η Μπαλού, μια μικρή αρκουδίτσα. Η Μπαλού λοιπόν έχει θυμώσει με την μαμά της γιατί δεν της πήρε το γλειφιτζούρι που ήθελε. Αυτό όμως προκαλεί αναστάτωση, καθώς επηρεάζει και την σχέση της με την καλή της φίλη την μελισσούλα. Η Μπαλού πάλι νιώθει θυμωμένη, αλλά με την φίλη της αυτή την φορά! Δίπλα της, η μαμά της, που την βοηθάει με εύκολες και έξυπνες τεχνικές να χαλαρώσει!Ένα βιβλίο από τις Εκδόσεις Διόπτρα, πολύ όμορφο και πολύ χρήσιμο στα χέρια κάθε γονιού. Θα βοηθήσει το παιδί να κατανοήσει τις έννοιες θυμός και συγχώρεση, και θα μάθει να αντιμετωπίζει με απλούς τρόπους τα ξεσπάσματα θυμού! Η σειρά έχει άλλα 14 βιβλία, αλλά δυστυχώς μόνο τα δύο είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά. Εύχομαι και θα ήθελα πάρα πολύ να έρθουν και τα υπόλοιπα!

Copyright © mamakaipaidi.com. Blog Design by SkyandStars.co