Το νόστιμο ποντίκι - Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σάββατο, 25 Μαΐου 2019

το νοστιμο ποντικι εκδοσεις μεταιχμιο

Έχω πολύ καιρό να σας γράψω για τα βιβλία μας, Μπήκαμε όμως σε μια σειρά και επιτέλους έφτασε και αυτή η στιγμή.

Σήμερα λοιπόν, θα σας μιλήσω για ένα απο τα αγαπημένα μας βιβλία, "Το νόστιμο ποντίκι", απο τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, και την σειρά βιβλίων "μικρές καληνύχτες".

Πρόκειται για ένα βιβλίο που κύριος στόχος του είναι να θίξει την διαφορετικότητα, και την δυνατότητα συνύπαρξης πάραυτα. Μπορούν μια γάτα, ένας σκύλος, και ένα ποντίκι, να είναι φίλοι; Ναι λοιπόν, μπορούν να είναι οι καλύτεροι φίλοι. Η Μιράντα, ο Φαίδων και ο Μαξ, μοιράζονται το φαγητό τους, το κρεβάτι τους, και παίζουν μαζί όλη την ημέρα.
Άρα, όλοι μπορούν να συνυπάρξουν, αρκεί να το θέλουν.

το νοστιμο ποντικι εκδοσεις μεταιχμιο

Στην πορεία της ιστορίας όμως, βλέπουμε πως εμφανίζεται και ένας καινούργιος ήρωας. Ένα ακόμα ποντικάκι. Ποιο καλομαθημένο και ποιο ευγενές. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Γιατί οι άνθρωποι δεν το φοβούνται και δεν το κυνηγούν, όπως και τον Μαξ; Γιατί του αρέσει να είναι "κλεισμένο" σε ένα μικρό κλουβάκι, και δεν δέχεται να εξερευνήσει τον χώρο, όπως και η υπόλοιπη παρέα;

Του αρέσει να βρίσκεται στο χρυσό του κλουβί και να απολαμβάνει τον θαυμασμό των υπολοίπων. Δεν φοβάται, αλλά δεν θέλει και να παίξει. Γιατί απλά συνήθισε να είναι μόνο του και να παρέχει θέαμα στους ανθρώπους. Κάτι όμως που δεν αρέσει καθόλου στον Μαξ, ο οποίος και θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του!

Μια ιστορία, που θα μάθει στο παιδί, πως οι εποχές αλλάζουν, οι άνθρωποι γίνονται ποιο ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί -ορισμένες φορές- και μπορούν να πετύχουν πολλά, βάζοντας όμως πάνω απο όλα, την δική τους ικανοποίηση. Αυτό που έχει σημασία και συνδέει τα πάντα, είναι ο διάλογος. Αν μάθουμε να μιλάμε και να ακούμε, μόνο τότε θα μπορούμε να λύνουμε όλα μας τα προβλήματα και να συνυπάρχουμε αρμονικά με τους γύρω μας. Όπως κάνουν και οι ήρωες της ιστορίας μας.

Ένα υπέροχο βιβλίο, που το διαβάζουμε ξανά και ξανά. Μικρό, και σύντομο στο διάβασμα, αλλά με πολύ μεγάλο νόημα και φοβερή εικονογράφηση. Μπορείτε να ακούσετε την ιστορία, και απο την ίδια την συγγραφέα, Σοφία Ζαραμπούκα, καθώς δίνεται δώρο η αφήγηση της ιστορίας σε QR code. Αρκεί να κατεβάσετε στο κινητό ή το tablet σας, ένα πρόγραμμα QR code reader, και να σκανάρετε τον κωδικό που υπάρχει στο πίσω μέρος του εξωφύλλου.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο, εδώ ☛ Το νόστιμο ποντίκι

Τι σου προτείνω να διαβάσεις μετά:
➜ Πότε πρέπει να πάρετε τα πρώτα βιβλία στο μωρό σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © mamakaipaidi.com. Blog Design by SkyandStars.co