Τα παιχνίδια μας έως 17 μηνών

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020


Είναι πολύ σημαντικό να διαλέγουμε πολύ προσεκτικά τα παιχνίδια που δίνουμε στα μικρά μας. Όπως μπορείτε να διαβάσετε και σε προηγούμενο μου άρθρο, υποστηρίζω πως ένα παιδί πρέπει να έχει λίγα και καλά, και όχι πολλά και ότι να ναι! Αυτό, όχι τόσο για να είναι ποιο εύκολο για εμένα να τα μαζεύω, αλλά γιατί θα τα σέβονται περισσότερο, θα τα δίνουν περισσότερη σημασία, θα τα παίζουν με πολλούς τρόπους, και ναι εντάξει θα αποκτήσουν ποιο εύκολα την συνήθεια να τα μαζεύουν μόνα τους και να είναι ποιο υπεύθυνα για αυτά.

Τουλάχιστον αυτό το έχω καταφέρει στα κορίτσια μου, 5 ετών και 17 μηνών, οι οποίες αφού παίξουν με κάτι, θα το βάλουν στην θέση του και μετά θα πάρουν κάτι άλλο. Καμιά φορά ίσως να ξεχαστούν, αλλά κάπου εκεί θα ακουστεί η Καλλιόπη να φωνάζει " έλα Παναγιώτα πρέπει να μαζέψουμε αυτά που δεν παίζουμε "!!

Σήμερα, θα σας παρουσιάσω όλα τα παιχνίδια που έχω πάρει για την μικρή μου κόρη και πραγματικά παίζει πολύ με αυτά! Είναι ψαγμένα ένα προς ένα, και ακόμα και αυτά που μας ήρθαν ως δώρα, ήταν πάντα κατόπιν συνεννόησης!

1. Ξύλινα τουβλάκια της Hape 101 τμχ
ξυλινα παιχνιδια τουβλακια για μωρα
2. Ξύλινοι κύβοι στοίβαξης Hape

ξυλινα παιχνιδια

3. Εκπαιδευτικό παζλ με ξύλινη βάση

ξυλινα παιχνιδια

4. Μπόουλινγκ ζώα της ζούγκλας Liliputiens

βρεφικα παιχνιδια
 

5. Πυραμίδα ταξινόμησης ζωάκια Little Dutch

βρεφικα παιχνιδια

6. Ξύλινο τρενάκι σαφάρι Jabadabado

ξυλινα παιχνιδια

7. Ζώα της ζούγκλας & ζώα της φάρμας OEM

ζωακια παιχνιδια

8. Μαγνητικά χρωματιστά τουβλάκια

εκπαιδευτικα παιχνιδια

9. Κύβος δραστηριοτήτων 5 σε 1 (το συγκεκριμένο παιχνίδι μπαίνει ως ιδέα, καθώς το είχαμε αγοράσει για την μεγάλη μας κόρη σε αντίστοιχη ηλικία τα Χριστούγεννα του 2015 απο τα Lidl και δεν γνωρίζω εάν κυκλοφορεί ακόμα!)

ξυλινα παιχνιδια


10. Παζλ με σχήματα Plan Toys

ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Αυτά είναι όλα τα παιχνίδια που έχουμε για την Παναγιώτα μας εδώ και 2-3 μήνες. Πέρα απο αυτά, ασχολείται με την ζωγραφική (ως μπογιές βάζω χρώματα ζαχαροπλαστικής), και με κάποιες επιλεκτικές δραστηριότητες για να αναπτύσσει συνεχώς τις δεξιότητές της.
Τα παιχνίδια της είναι πολύ μετρημένα, όμως στην πλειοψηφία είναι ξύλινα, και όλα εκπαιδευτικά (εξου και τα πολλά διαφορετικά καταστήματα!!!)

Αν θέλετε να βλέπετε τις διάφορες δραστηριότητες που κάνουμε, μπορείτε να με ακολουθήσετε στα social, και αν θέλετε να ενημερώνεστε συνεχώς για νεότερα άρθρα του blog, κάντε εγγραφή στο newsletter μου!!

Μέχρι το επόμενο άρθρο, σας χαιρετώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © mamakaipaidi.com. Blog Design by SkyandStars.co